Ons werk in de zorg

Snelmenu:


De zorgsector staat voor grote uitdagingen: personeelstekorten, hoge werkdruk, verminderd werkplezier, toenemende afhankelijkheid van zzp’ers, verzuim en verloop. Dit terwijl een groot deel van de medewerkers, vaak met kleine contracten (< 25 uur), financieel kwetsbaar is. Met alle gevolgen van dien. Voor henzelf én hun werkgever.

Wij geloven dat een belangrijk deel van de oplossing bij werkgevers ligt. Zij kunnen en moeten het talent en de ervaring van hun medewerkers beter benutten. Daar liggen kansen, want er is potentieel: een fors aantal medewerkers staat open voor meer uren. Mits dingen anders en beter worden geregeld. Werkgevers slaan zo twee vliegen in één klap: ze dringen tekorten terug én helpen hun medewerkers financieel vooruit. ​

Werkgevers kunnen direct aan de slag, zelfs met een krappe bezetting. 40% van de zorgmedewerkers staat open voor contractuitbreiding, onder de juiste voorwaarden.

Onze activiteiten in de zorg

  • Contractuitbreiding in de Zorg (CiZ): In 2021 startten we, in opdracht van het ministerie van VWS, met de uitvoering van het programma Contractuitbreiding in de Zorg (CiZ). Tot 2024 werken we samen met 50 zorgorganisaties door heel Nederland om grotere contracten en gezonde roosters te realiseren. Dit initiatief wordt financieel ondersteund door het ministerie van VWS. De subsidie loopt tot eind augustus 2024.
  • Workshops: We organiseren workshops en bijeenkomsten over relevante thema’s.
  • Individuele trajecten: Sinds 2024 bieden we ook individuele trajecten aan om zorgorganisaties te ondersteunen.
  • Publicaties: We delen onze kennis en inzichten via (opinie)artikelen en publicaties.