Zorgmedewerkers Ipse de Bruggen pakken potentieel met succesvolle pilot

In samenwerking met Het Potentieel Pakken (HPP) heeft zorgorganisatie Ipse de Bruggen recent een succesvol verandertraject afgerond. Doel was zorgmedewerkers stimuleren om een bewuste keuze te maken voor hun contractgrootte en zo het werkgeluk te vergroten.

10 juni 2024

Op Landgoed Ursula in Nieuwveen hebben we de afgelopen maanden met zes zorgclusters een pilot uitgevoerd om grotere contracten te bevorderen.

De ambitie van Ipse de Bruggen was om zorgmedewerkers bewuste keuzes te laten maken over hun contractgrootte en hun wensen en behoeften in kaart te brengen. Dit alles om het werkgeluk te vergroten. En dat is gelukt!

Resultaten om trots op te zijn

  • 60% van de zorgmedewerkers hoort nu regelmatig over mogelijkheden voor contractuitbreiding, vergeleken met 26% aan het begin van het traject.
  • 53% van de zorgmedewerkers heeft in de afgelopen zes maanden bewust gekozen voor hun contractgrootte, een stijging ten opzichte van 31% aan het begin van het traject.

De pilot leverde nog meer op

Daarnaast zien we de eerste stappen naar het mogelijk maken van grotere contracten in de roosters. Door bijvoorbeeld wonen en dagbesteding te combineren, kunnen grotere contracten op een gezonde manier worden ingepast. Dit kan spannend zijn voor zorgmedewerkers, maar er zijn mooie voorbeelden, zoals die van begeleider Tanja.

Begeleider Tanja vertelt: