Financieel Inzicht Thuisondersteuners

Behalve onze trajecten in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang ontplooien we ook andere initiatieven. 

Thuisondersteuners

Ons nieuwe initiatief “Financieel Inzicht Thuisondersteuners” (FiT) startte op 2 februari. Met ondersteuning van de Goldschmeding Foundation werken we aan het verbeteren van de financiële zelfredzaamheid van thuisondersteuners, een financieel kwetsbare groep zorgmedewerkers. Thuisondersteuners werken doorgaans in kleine contracten, waardoor hun financiële situatie vaak ongunstig is. Ook in dit werkveld zijn grote personeelstekorten.

Proeftuin

We werken komend jaar samen met Cordaan Thuisdiensten B.V. en Actief Zorg om het financieel bewustzijn van thuisondersteuners te vergroten en werkgevers te ondersteunen in hun rol richting medewerkers. Werkgevers voelen steeds meer een verantwoordelijkheid om hun medewerkers te ondersteunen op het gebied van financieel bewustzijn, maar weten niet altijd hoe ze deze rol het beste kunnen invullen en lopen tegen verschillende uitdagingen aan. Twee organisaties die dit graag verder met ons willen onderzoeken zijn Cordaan Thuisdiensten B.V. en Actief Zorg. We werken komend jaar met hen samen om een aanpak te ontwikkelen voor werkgevers ter bevordering van de financiële zelfredzaamheid van thuisondersteuners.

Dit doen we in twee proeftuinen (één bij elke organisatie), waarbij we leren van en met elkaar. In deze proeftuinen onderzoeken we kansen en belemmeringen, ontwikkelen we een aanpak voor de hele sector en maken we een opschaalplan.

Contact

Meer weten? Neem contact op met Transformation Lead Pien van der Heijden.