Ons werk in de thuisondersteuning

We zijn in februari 2023 het initiatief “Financieel Inzicht Thuisondersteuners” (FiT) gestart. Met ondersteuning van de Goldschmeding Foundation werkt HPP aan het verbeteren van de financiële zelfredzaamheid van thuisondersteuners, een financieel kwetsbare groep zorgmedewerkers. Thuisondersteuners werken doorgaans in kleine contracten, waardoor hun financiële situatie vaak ongunstig is. Ook in dit werkveld zijn grote personeelstekorten.

Proeftuin

HPP werkt samen met Cordaan Thuisdiensten B.V. en Actief Zorg om werkgevers te ondersteunen in hun rol richting medewerkers. Werkgevers voelen steeds meer een verantwoordelijkheid om hun medewerkers te ondersteunen op het gebied van financieel bewustzijn, maar weten niet altijd hoe ze deze rol het beste kunnen invullen. Daarnaast lopen ze tegen verschillende uitdagingen aan.

Twee organisaties met wie we dit onderzoeken zijn Cordaan Thuisdiensten B.V. en Actief Zorg. Samen ontwikkelen we een aanpak voor werkgevers ter bevordering van de financiële zelfredzaamheid van thuisondersteuners.

Dit doen we in twee proeftuinen (één bij elke organisatie), waarbij we van en met elkaar leren. In deze proeftuinen onderzoeken we kansen en belemmeringen en ontwikkelen we een aanpak voor de hele sector. Daarnaast maken we een opschaalplan.