Zorg & Zo

De podcast

Als stichting vinden we het belangrijk om de waarde van werken bespreekbaar te maken. Daarom zijn wij onlangs Zorg & Zo gestart: een mooie podcastreeks waarin verschillende zorgmedewerkers vertellen wat hen bezighoudt op en om het werk. Wat was hun ‘oerknal’ om in de zorg te gaan werken? Wat drijft hen, wat vinden ze belangrijk, hoe geven ze hun werk optimaal vorm? Welke rol speelt beloning daarbij? Aan tafel bij Marijke gaan Debby, Esther en Stephanie, elk met hun eigen verhaal en achtergrond, in gesprek.

 

Zorg & Zo de podcast is te beluisteren op:

         

 

➜ Aflevering 1 (26 maart): Goed voor jezelf zorgen, wat betekent dat?

Zorgmedewerkers zijn enorm goed in zorgen voor anderen, maar hoe zorg je nou goed voor jezelf? Een gesprek over persoonlijke groei, aangeven wat je nodig hebt, soms ‘nee’ zeggen, geluksmomentjes zoeken en stippen op de horizon. Wanneer de vraag gesteld wordt of financiën ook een rol spelen bij goed zorgen voor jezelf, krijgt het gesprek een mooie wending…

 

➜ Aflevering 2 (2 april): Wat is de waarde van werken?

In deze aflevering praten we door over financiën en beloning. Leeft het binnen de zorg, is het (te) complex of rust er misschien wel een taboe op ‘omdat je in de zorg werkt vanuit een soort roeping?’ En hoe belangrijk is financiële onafhankelijkheid eigenlijk? Ook gaan we dieper in op de lancering van de WerkUrenBerekenaar. De online tool waarmee je snel uitrekent wat meer of minder uren werken voor je portemonnee betekent. Niet alleen voor je salaris maar ook voor je toeslagen en belastingen, zonder dat je zelf in die complexe materie hoeft te duiken.

De WerkUrenBerekenaar is ontwikkeld door stichting Het Potentieel Pakken, WOMEN Inc. en het Nibud.

 

➜ Aflevering 3 (23 april): Flexibiliteit & roosteren… wat zegt de zorgmedewerker?

Deze aflevering vormt het eerste deel van een tweeluik over flexibiliteit en roosteren, met allereerst aandacht voor de visie van zorgmedewerkers. Hoe flexibel zijn Stephanie, Esther en Debby zelf? Welke rol speelt flexibiliteit in hun dagelijkse werk, in hun loopbaan tijdens verschillende levensfases en bij het roosteren? Zodra er dieper in wordt gegaan op dit laatste onderwerp, blijkt het systeem bij Debby op het werk opvallend handig…

 

➜ Aflevering 4 (7 mei): Flexibiliteit & roosteren… wat zegt de werkgever?

Deze aflevering schuift Ilse Aussems van Thebe aan bij Debby en Marijke; hoe kijkt zij vanuit haar rol als locatiemanager naar flexibiliteit en roosteren binnen de zorg? Bij Thebe – een zorginstelling waar wij intensief mee samenwerken – heeft een verandering van aanpak én denken voor mooie resultaten gezorgd. Luister mee met een bevlogen gesprek over omgaan met aannames, denken in mogelijkheden, verder kijken dan het eigen team, ‘ruim’ durven roosteren en weer grip krijgen op je agenda.

Volg @zorgenzopodcast ook op Instagram

@zorgenzopodcast