Sita ging meer uren werken: “Je ontwikkelt een betere band”

Contractuitbreiding in de zorg: het verhaal van Sita

Werken in de zorg is een prachtig vak, maar kent ook uitdagingen. Eén van grootste uitdagingen is op dit moment het groeiend tekort aan collega’s. We doen veel aan de werving van nieuwe medewerkers, maar zijn ook gaan onderzoeken of er potentieel is bij onze eigen collega’s.

6 juli 2023

Sita werkt al zes jaar met veel plezier in verpleeghuis Ter Reede in Vlissingen. Sinds kort heeft ze haar opleiding voor helpende plus afgerond en heeft ze haar contract uitgebreid.

“Ik ben graag bezig en heb het erg naar mijn zin op mijn werk. Nu kwam de mogelijkheid om mijn contract uit te breiden. We kregen namelijk een enquête over het thema contractuitbreiding en mede hierdoor heb ik een Goed Gesprek gehad met mijn leidinggevende over de mogelijkheden. Dit was positief en sindsdien heb ik een uitbreiding naar 30 uur. Daar ben ik heel blij mee en bovendien krijg ik nu ook meer salaris.”

Werkplezier, betere communicatie en meer uitdaging

Maar het gaat niet alleen om een beter salaris, vertelt Sita. “Het werken wordt uitdagender, omdat ik meer een aanspreekpunt ben. Ik ben degene die de meeste uren werkt op die woning, dus ik observeer en zie het meest. Communicatie met andere disciplines verloopt vaak via mij en dat vind ik eigenlijk wel erg leuk en interessant.”

Ook de communicatie met bewoners en familie verbetert door meer te gaan werken. “Je ontwikkelt een betere band met de familie. De communicatie met familie gaat daardoor vaak makkelijker, want ze kennen jou beter. Familie vindt het prettig om te merken dat er een vast gezicht is, wat zorgt voor meer herkenning bij hun naaste.”

Jouw contract, een bewuste keuze!

Sita werkte eerst 24 uur per week. Sinds januari heeft ze haar uren uitgebreid naar 30 uur per week.

“In het begin moest ik even wennen aan het ritme. Ook voor de kinderen was het wennen, omdat ze vaker naar de opvang moeten. Maar nu loopt het gelukkig allemaal soepel. Ik ben nog steeds blij met de keuze en zou andere collega’s zeker aanraden om ook eens te kijken of contractuitbreiding iets voor hen is!”

Dit artikel verscheen eerder op WVO Zorgt voor Werk.