Hoe Thebe het potentieel pakte: vier jaar van verandering en impact

Binnen Thebe, een toonaangevende organisatie in de Nederlandse zorgsector, is er reden voor een feestje. Na vier jaar heeft de organisatie de laatste HPP-trajecten afgerond.

20 december 2023

HPP is een initiatief van stichting Het Potentieel Pakken, die zich inzet voor het vergroten van kleine deeltijdbanen in sectoren met personeelstekorten, zoals de zorg, het onderwijs en de kinderopvang. HPP helpt organisaties om passende contracten mogelijk te maken en zo de deeltijdnorm te doorbreken.

170 teams

Bij Thebe zijn maar liefst 170 (!) teams aan de slag gegaan met ‘Het Potentieel Pakken’.

Thebe heeft alle intramurale locaties en vele teams binnen de wijkverpleging betrokken in het HPP-traject. Dit is een enorme prestatie en toont een diepe betrokkenheid bij het vernieuwen en verbeteren van zorgprocessen.

“Wat een prestatie en vooral wat een schat aan mooie initiatieven binnen de zelfstandige teams”, schrijft Agnes Klaren van de Raad van Bestuur van Thebe (foto) op LinkedIn.

Van praten naar doen

Klaren vervolgt:

“Het ging niet alleen om praten, maar vooral om doen. We hebben onszelf steeds de vraag gesteld: wat kan wél om de zorg anders te organiseren of roosters anders aan te pakken? Dat hebben we samen gedaan!”

Klaren vervolgt: