Over de organisatie

Van inzicht naar impact

In september 2018 publiceerde onze oprichter Wieteke Graven, als partner bij McKinsey & Company, het rapport ‘Het Potentieel Pakken: de waarde van meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt’.

De boodschap was duidelijk: we laten heel veel vrouwelijk talent, kennis en ervaring op de Nederlandse arbeidsmarkt onbenut.

Want als alle in deeltijd werkende vrouwen in de zorg en het onderwijs één uur per week extra zouden werken, zouden we in theorie de huidige tekorten in deze sectoren kunnen oplossen – een veelbelovend inzicht. Meer participatie op de arbeidsmarkt vergroot bovendien de economische zelfstandigheid van werknemers én levert de Nederlandse economie mogelijk miljarden op.

Een enorm potentieel dus. Maar dit potentieel daadwerkelijk pakken vereist actie en samenwerking. Om alle partijen die verandering in gang willen zetten bij elkaar te brengen én om inzichten uit het rapport te vertalen naar impact in de praktijk, is in het voorjaar van 2019 stichting Het Potentieel Pakken opgericht. Er kan vaak meer dan we denken!