Traject afgerond bij Kind&co ludens: “Ik ben gemotiveerder en heb meer geld in de maand”

Samen met Kind&co ludens hebben we een succesvol traject afgerond in de regio Midden en Utrecht. Het project leverde in zes maanden indrukwekkende resultaten op.

9 juli 2024

Het traject bij Kind&co ludens laat opnieuw zien dat je kansen op papier kunt verzilveren in de praktijk:

  • Maar liefst 14% van de medewerkers in zowel regio Midden als Utrecht koos voor contractuitbreiding
  • Doelstelling van 10% ruimschoots overtroffen!

Aan dit resultaat gingen gesprekken vooraf tussen managers en medewerkers, waarin zij met elkaar van gedachten wisselden over een passende contractgrootte en de mogelijkheden om uren uit te breiden. De redenen om meer te willen werken waren divers, zoals: meer geld verdienen, meer ontwikkelkansen en meer kunnen doen voor de kinderen op de groep.

Succesfactoren

Belangrijke succesfactoren bleken: een gezamenlijke focus op resultaat, een omslag in denken en doen, en aandacht en maatwerk.

Duidelijke spelregels gaven managers de ruimte om op zoek te gaan naar mogelijkheden. Denk aan medewerkers die ook een halve dag extra kunnen werken en niet alleen een hele dienst per week. Bovendien waren er medewerkers bereid om de extra uren te werken op een andere locatie of in een ander team. Managers die buiten eigen teams, clusters en locaties dachten konden makkelijker maatwerk bieden.

Regiomanagers Dorine (links) en Yvonne tijdens de afsluitende sessie:

Reacties op het traject: