Succesverhaal van Kind & Co Ludens op NU.nl

Lees in dit artikel van NU.nl hoe Kind & Co Ludens met behulp van Het Potentieel Pakken erin slaagt om een kwart van hun deeltijders extra uren te laten draaien.

8 april 2024

Financieel journalist Thijs Rösken interviewde HPP-voorzitter Wieteke Graven en projectleider Yvonne van Schaik-Verwoerd (Kind & Co Ludens) over de succesvolle aanpak om deeltijders in de kinderopvang meer uren te laten werken.

Buiten de lijntjes

“We kleuren buiten de lijntjes,” zegt Yvonne. En dat werpt zijn vruchten af. Medewerkers maken nu tientallen extra uren. “Daarmee zijn de personeelstekorten niet meteen opgelost, maar we doen toch een aardige duit in het zakje.”

In de kinderopvang blijken onze initiatieven tot nu toe succesvol, maar in een sector zoals onderwijs is urenuitbreiding complexer. Toch is ook daar het stimuleren van grotere contracten een kansrijke stap in het terugdringen van de lerarentekorten.

Meer dan alleen urenuitbreiding

Wieteke benadrukt dat meer uren werken ook de financiële kwetsbaarheid van personeel kan tegengaan. “Door de kleine contracten zijn veel werknemers afhankelijk van hun partner,” zegt ze. HPP zet zich in om deze situatie te verbeteren.

Benieuwd naar de succesfactoren?

Lees het artikel hier