Irene van Rugge

‘Waar een wil is, is een weg’

Na een bedrijfskundige master Leaderschip and Change Management is Irene voor de publieke sector gaan werken. Haar interesse voor het sociaal domein ontstond tijdens het traineeship bij de gemeente Hoorn. Vervolgens hield Irene zich als projectmanager bezig met de hervormingsagenda van het jeugdstelsel. Doel was de hulpverlening verbeteren en het jeugdstelsel beheersbaar maken. Van dichtbij zag Irene de gevolgen van de tekorten op de arbeidsmarkt. Dat was voor haar een reden om zich in te willen zetten voor Het Potentieel Pakken. Met veel toewijding en enthousiasme levert Irene een bijdrage om duurzame veranderingen te creëren om het personeelstekort te bestrijden.

Wat mij drijft…

Het bezig zijn met het maatschappelijk domein waarin organisaties en inwoners juiste, passende hulp ontvangen geeft mij voldoening en plezier in mijn werk. Ik ga graag opzoek naar oplossingen om een houdbaar systeem te creëren voor organisaties, waarin de mens centraal staat.

Het mooiste aan het werken bij Het Potentieel Pakken vind ik…

…de maatschappelijke missie die voorop staat. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan het duurzaam terugdringen van tekorten in de zorg, het onderwijs en kinderopvang, én ook het optimaal benutten van het potentieel op de arbeidsmarkt. Het bijzondere aan HPP is dat de organisatie de aanpak continu innoveert en zich focust om andere sectoren te bereiken, bijvoorbeeld met de proeftuinen in de kinderopvang.

Naast het prachtige inhoudelijke werk, straalt het gedreven HPP-team motiverende energie uit. Ik heb er zin in!