Workshop voor de kinderopvangsector 19 september

Aan de slag met personeelstekorten: het potentieel van medewerkers optimaal inzetten

Heeft jouw organisatie dagelijks te maken met de gevolgen van de personeelstekorten? Hebben veel van jullie medewerkers kleine contracten? Besteden jullie een aanzienlijk deel van jullie personeelsbudget aan dure ZZP’ers? Herkenbaar? Neem dan deel aan onze workshop!

Grote personele uitdagingen

De kinderopvang heeft te maken met grote uitdagingen. Personeelstekorten raken kinderen, ouders én medewerkers. Veel medewerkers ervaren werkdruk en hebben mede daardoor minder plezier in hun werk. Met hoog verzuim en een groot verloop tot gevolg: in 2023 verlieten zo’n 14.000 medewerkers de sector. Organisaties leunen steeds meer op dure zzp’ers. Bovendien is een groot aantal medewerkers, veelal met kleine contracten, financieel kwetsbaar. Met alle gevolgen van dien voor henzelf én hun werkgevers.

Kansen bij eigen medewerkers

Wij geloven dat een belangrijk deel van de oplossing bij werkgevers ligt. Zij kunnen en moeten het talent en de ervaring van hun medewerkers beter benutten. Daar liggen kansen, want veel medewerkers staan open voor meer uren. Mits dingen anders en beter worden geregeld. De gemiddelde contractgrootte in de kinderopvang is 26 uur in de sector, 48% van de medewerkers geeft aan (onder voorwaarden) meer te willen werken en in de proeftuin die wij samen met Kinderopvang werkt! hebben opgezet is 1 op de 4 medewerkers ook daadwerkelijk meer gaan werken.

Veel medewerkers werken nu een halve dag per week extra. Daarmee zijn personeelstekorten niet meteen opgelost, maar doen we toch een aardige duit in het zakje. Ook wordt het inplannen van personeel een stuk makkelijker als we dezelfde uren met minder mensen invullen. ” – Manager Kind & Co Ludens 

Kennis en tips tijdens onze workshop 

Wil jij weten wat de kansen voor jouw organisatie zijn en actief aan de slag met medewerkers? We hebben een beproefde aanpak ontwikkeld die we graag met je delen. Tijdens deze dag delen we waardevolle inzichten, kennis en handige tips en geven je praktische handvatten. Daarnaast is er volop mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere organisaties.

Praktische informatie en aanmelden

De workshop vindt plaats op donderdag 19 september van 9.30 tot 16.00 uur op een centrale locatie in het land. De dag is bedoeld voor locatie- en clustermanagers, (HR-) stafmedewerkers en andere professionals binnen de kinderopvangsector. De kosten voor deelname bedragen EUR 375 per persoon.

Schrijf je in voor de workshop door hier je gegevens achter te laten: