Michelle: Meer uren, meer salaris en meer rust voor cliënt dankzij nieuw rooster

Succesverhalen zijn een krachtig hulpmiddel om verandering van de grond te krijgen. Een mooi voorbeeld komt van zorgorganisatie Zuidwester, waar persoonlijk begeleider Michelle vertelt over haar keuze om meer te gaan werken. Met haar verhaal laat Zuidwester zien wat binnen de organisatie mogelijk is op het gebied van contractuitbreiding.

12 juni 2024

Dit verhaal is geschreven door Zuidwester voor een intensief traject in samenwerking met Het Potentieel Pakken

Sinds zes jaar werkt Michelle Slabbekoorn bij Zuidwester. Ze is persoonlijk begeleider B op locatie Schengestraat 41 A/B in Goes. Ook is ze er aandachtsfunctionaris voor het rooster. Vanuit die rol is ze betrokken bij het project Zuidwester Pakt Potentieel. In dat project is de afgelopen maanden onderzocht in onze regio Zeeland en een klein deel van Goeree-Overflakkee of er mogelijkheden zijn onder collega’s om meer te werken. Dat biedt voordelen voor zowel cliënt, collega als voor Zuidwester. Ook Michelle pakt haar potentieel!

Minder opkomstmomenten

“Ik vind het een fijn project!”, zegt Michelle. “Bijvoorbeeld door het nieuwe basisrooster. Daardoor kun je per dag meer uren maken. Dat leidt tot langere diensten waardoor je minder opkomstmomenten hebt. Zelf heb ik een contract van 24 uur. Soms kwam ik wel eens voor drie uurtjes per dienst. Dan duurt het even voordat je je uurtjes hebt gemaakt!”

Meer rust voor cliënt

Michelle vertelt hoe dat nieuwe rooster op haar locatie tot stand is gekomen. “Er waren twee aparte teams voor Wonen en Dagbesteding Thuis. Zij werken met dezelfde cliënten. Deze teams zijn samengevoegd en daar is een nieuw rooster voor gemaakt. Dat biedt allerlei voordelen. De cliënt ervaart meer rust door minder wisseling van collega’s op een dag. En de medewerkers profiteren van grotere contracten of minder opkomstmomenten.”

Meer salaris

Op de locatie van Michelle wordt het voordeel zeker gezien. “Van de vijftien collega’s kiezen er vijf voor een groter contract. De anderen hebben voordeel bij minder opkomstmomenten.” Zelf heeft ze ook gekozen voor meer uren. “Vanaf 1 juni ga ik naar 32 uur per week. Door het nieuwe rooster heb ik straks dezelfde hoeveelheid opkomstmomenten als voorheen, met meer salaris.”