Projectmanagers klaargestoomd voor contractuitbreiding in de zorg

Het succes van een intensief verandertraject start bij enthousiaste kartrekkers! Contractuitbreiding vormt een belangrijke stap voor zorginstellingen om arbeidstekorten terug te dringen en de financiële gezondheid van medewerkers te verbeteren.

1 november 2023

Hoe zorg je ervoor dat je mensen meegaan in deze verandering? Dat is de uitdaging waar de projectmanagers van verandertrajecten voor staan.

Dag vol inspiratie en praktijkvoorbeelden

HPP organiseerde 25 oktober een kick-off voor projectmanagers die binnenkort aan de slag gaan met een intensief verandertraject om contractuitbreiding te realiseren binnen hun zorgorganisaties. Op het HPP-kantoor in Amsterdam werden de projectmanagers in één dag grondig voorbereid op hun cruciale rol bij het op de kaart zetten van contractuitbreiding.

De dag bestond uit een mix van theorie en praktijk, waarbij de PM’s kennismaakten met de aanpak en tools van HPP, maar ook veel leerden van elkaar en van een ervaringsdeskundige. Mieke van Puijenbroek, projectmanager bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, deelde haar ervaringen en tips over hoe zij contractuitbreiding heeft gerealiseerd in haar ziekenhuis.

De deelnemers oefenden ook met verschillende scenario’s uit de praktijk, waarin ze te maken kregen met weerstand, onduidelijkheid en onzekerheid. Daarnaast verdiepten ze zich in effectief communiceren, motiveren en overtuigen.

Veel enthousiasme

Mooi om te horen: de deelnemers beoordeelden de dag gemiddeld met een 8,6. Ze gaven aan dat ze veel hebben geleerd en dat ze zich goed voorbereid voelen om aan de slag te gaan met contractuitbreiding.

Hier zijn enkele reacties:

“Erg informatieve dag, enthousiast en met een goed gevulde rugzak kunnen we aan de slag, bedankt!”

“Het was een zinvolle en leerzame dag. Ben erg benieuwd naar de resultaten die we kunnen behalen voor zowel mijzelf als mijn collega’s. “

“Hele waardevolle dag!”

Dank!

Wij willen de projectmanagers, cq impactmanagers, cq verandermanagers heel veel succes en vooral heel veel plezier wensen de komende tijd tijdens hun intensieve verandertraject. Bedankt voor jullie enthousiasme!