Verpleegkundige Rosita (43) ging meer werken: ‘Beste van twee werelden’

Rosita de Vos werkt als verpleegkundige voor het Flexbureau van het Spaarne Gasthuis, een ziekenhuis met locaties in Hoofddorp en Haarlem. Ze vertelt over haar werk, haar motivatie en haar keuze om meer uren te gaan werken.

27 maart 2023

De 43-jarige Rosita werkt al jaren als verpleegkundige voor het Flexbureau, dat zorgt voor de inzet van flexibele medewerkers op verschillende afdelingen in het ziekenhuis. “Ik vind het leuk om op verschillende plekken te werken, met verschillende mensen. Ik leer elke dag iets nieuws en ik kan mijn kennis en ervaring delen met anderen.”

 

Waarom meer uren?

Rosita werkte vorig jaar zestien uur per week, maar ze besloot om meer uren te gaan werken na een gesprek met haar leidinggevende. “Ze vroeg of ik meer wilde werken, of ik daarvoor openstond. Ik ben daarover na gaan denken. Ik heb het erover gehad met mijn man. En als dat zou bevallen, zou ik nog meer kunnen gaan werken en als het wat minder zou bevallen, als ik het niet goed met m’n thuissituatie kon combineren, dan zou ik minder kunnen gaan werken weer. Dus de drempel was vrij laag.”

Rosita koos ervoor om vier uur per week extra te gaan werken. “Dat bevalt eigenlijk hartstikke goed. Ik heb kinderen, die 13 en 11 jaar oud zijn, dus ik word steeds iets minder nodig thuis. En dan op een gegeven moment wordt je wereld ook wel wat kleiner, dus ik vind het ook gewoon fijn om te werken en om met m’n collega’s te zijn.”

 

Financieel onafhankelijk

Rosita kreeg veel steun van haar man en kinderen toen ze aangaf dat ze meer wilde werken. “Mijn man vond het helemaal prima. Hij werkt op de maandag en de dinsdag halve dagen, zodat we samen de balans kunnen houden. Mijn kinderen vinden het ook leuk voor me. Ze zijn trots op me dat ik in het ziekenhuis werk. Ik heb eigenlijk het beste van twee werelden: ik ben en thuis en ik ben op m’n werk.”

Ze is nog steeds blij met haar keuze en geniet van haar werk en haar leven: “De voordelen voor mij zijn dat ik financieel onafhankelijk ben en ik vind het hartstikke fijn om met m’n collega’s te zijn.”