HPP helpt InteraktContour met het vergroten van kleine deeltijdbanen

Het Potentieel Pakken (HPP) sloot op 19 december een intensief verandertraject met InteraktContour af. InteraktContour is een organisatie die gespecialiseerde zorg en ondersteuning biedt aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

21 december 2023

Het doel van het intensieve verandertraject was om de personeelstekorten in de zorgsector aan te pakken door het vergroten van kleine deeltijdbanen.

In een periode van zes maanden zijn significante stappen gezet. We vierden de succesvolle afronding van ons gezamenlijke traject met op maat gemaakte taartjes.

 

Meer uren werken mogelijk en aantrekkelijk gemaakt

Tijdens het traject werkten we intensief samen met InteraktContour om grotere contracten mogelijk én aantrekkelijk te maken. We hebben de medewerkers betrokken bij het roosterproces, hun wensen en behoeften in kaart gebracht en passende contracten aangeboden.

Mooie resultaten behaald

Dit leidde tot mooie resultaten: al tijdens het traject koos 9% van de betrokken zorgmedewerkers voor contractuitbreiding.

En daar stopt het niet; we verwachten dat op korte termijn nog meer collega’s hun werkuren zullen uitbreiden.

InteraktContour zet de HPP-aanpak voort

InteraktContour is enthousiast over de HPP-aanpak en neemt het stokje over.

De ambitie is om in de komende twee jaar alle locaties met 24-uurs zorg te bereiken met deze aanpak. Zo willen ze het potentieel van hun medewerkers optimaal benutten en de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Tastbare verbeteringen

Wij zijn trots op de samenwerking met InteraktContour. Dit traject toont weer aan hoe gerichte initiatieven kunnen leiden tot tastbare verbeteringen in de zorg.

Een inspirerende quote onderstreept het succes van dit traject: “De contractuitbreidingen zijn mooie resultaten, maar wat de organisatie van dit traject heeft geleerd, is voor mij de grootste winst.”

Want het gaat niet alleen om harde cijfers, maar zeker ook om het opdoen van een waardevolle leerervaring!