“Jij kiest jouw uren”: kick-off bij Kind & Co Ludens in nieuwe regio’s

Het nieuwe traject ‘Jij kiest jouw uren’ is van start gegaan in de kinderopvang. Vorige week vond de inspirerende kick-off plaats bij Kind & Co Ludens in de regio’s Midden en Utrecht Oost Zuid.

25 januari 2024

Dit volgt op de proeftuin ‘Onder de loep, meer uren op de groep’ in regio Noord, afgerond in juni 2023. Daar zagen we indrukwekkende resultaten. We hebben samen besloten dat we nu op vergelijkbare of zelfs bétere resultaten mikken.

Binnen zes maanden koos 25% van de betrokken medewerkers ervoor hun contract met gemiddeld 5,4 uur per week uit te breiden. Dit was te danken aan persoonlijke gesprekken en flexibiliteit van zowel werkgevers als werknemers. Daarnaast werden medewerkers actief geïnformeerd over de financiële consequenties van meer uren werken via de rekenhulp op www.werkurenberekenaar.nl.

Dit traject streeft ernaar dat medewerkers een bewuste keuze maken over hun contractgrootte en dat degenen die meer uren willen werken dit op een prettige manier kunnen doen. We zetten hiermee een vliegwiel in werking, zodat de organisatie uiteindelijk zelfstandig verder kan.