Hoe maak je de wijkverpleging toekomstbestendig?

Rondetafel Roostering in de Wijk

#

35 wijkverpleegkundigen, managers en planners van 12 zorgorganisaties wisselden ideeën uit tijdens de ‘HPP Rondetafel Roostering in de Wijk’. Een mooie, waardevolle bijeenkomst. “Wat ik top vond is dat je je er bewust van wordt dat er meer mogelijkheden zijn, en je niet vast hoeft te houden aan oude gewoontes”, schreef een planner achteraf.

6 december 2022

In de wijkverpleging is de gemiddelde contractgrootte 20,2 uur. We zien onder medewerkers potentieel om (misschien) meer te willen werken, maar hiervoor zijn meestal langere diensten en dus minder opkomstmomenten nodig. We bespraken hoe je meer werken op een gezonde manier mogelijk kunt maken voor medewerkers die dit willen. HPP-ervaringsdeskundige Nanon van der Veen en wijkverpleegkundigen Marit van Oorschot en Meike van Oorschot deelden tips voor het verschuiven van zorgmomenten en gesprekken met cliënten en indirecte zorgtaken inplannen.

Tijdens de lunch gaf TONOS Care een demo van hun datagedreven app om optimale dienstenpatronen en efficiëntere routes te maken op basis van cliëntvraag.

Klazina Schubbel en Milan Lamur vertelden ’s middags hoe zij aan de slag zijn gegaan met roostersessies bij Cordaan, en Chantal Kniest en Marlou Huzink van Carintreggeland over het afschaffen van de minutenregistratie in de wijkverpleging (met ook het perspectief van zorgverzekeraar Menzis Rachel Mosselaar – De Blaeij.

De energie en het enthousiasme van de deelnemers was weer aanstekelijk, en wij kijken uit naar de volgende editie!

Fotografie: Sabine van Nistelrooij