Laatste nieuws

November 2022

Opinie

Bizarre mismatch: honderdduizenden deeltijders willen meer werken

In de Emancipatiemonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek zien we heel veel onderbenut potentieel. Doodzonde. Het roer moet om en kán om, bepleit HPP-oprichter Wieteke Graven. Lees haar opiniestuk hier


In het nieuws

Wieteke Graven op NPO Radio 1: ‘De vraag moet niet zijn ‘wil je meer werken?’, maar ‘wát heb jij nodig om meer te werken?”

Contractuitbreiding is een taai onderwerp, maar HPP-oprichter Wieteke Graven denkt altijd in mogelijkheden. Op NPO Radio 1 reageerde ze live op het nieuws dat lang niet alle zorgmedewerkers die meer willen werken dat ook mogen van hun baas.

“Hoe zorg je dat mensen meer uren gaan werken?”, wilde presentator Fleur Wallenburg weten. “Vooropgesteld: deeltijd is een diepgewortelde norm en die verander je niet even”, benadrukte Wieteke. “We doen het echt samen met organisaties en maken grotere contracten een prioriteit. Het zal je verbazen hoe vol organisaties inzetten op nieuwe mensen en zijinstromers, maar hun eigen mensen over het hoofd zien.”

“De vraag aan medewerkers moet niet zijn ‘wil je meer werken?’, maar ‘wát heb jij nodig om meer te werken?’. En dan blijkt meer mogelijk dan je denkt. Niet iedereen hoeft fulltime te werken. 2 tot 4 uur extra is winst voor iedereen.”

“Voor degenen die meer uren willen werken moet je actief kijken hoe je belemmeringen kunt wegnemen. Denk bijvoorbeeld aan de roostering in de zorg.”

🔊 Beluister het hele fragment vanaf minuut 32’40


Opinie

Waarom de voltijdsbonus niet volstaat

Geld speelt (g)een rol voor contractuitbreiding, maar of dat een bonus is? HPP-oprichter Wieteke Graven over de rol van beloning bij het stimuleren van mensen om meer te werken. Lees haar opiniestuk hier


Interview

Projectmanager Angelique: ‘Het allerleukst is als de vonk overslaat in een organisatie’

Angelique Vogelaar (foto: Sabine van Nistelrooij)

Projectmanager Angelique Vogelaar werkt sinds maart 2021 bij HPP en begeleidt zorginstellingen. Ze vertelt wat ze tegenkomt in haar werk. Lees het interview hier


Video

Zorggroep Koraal benoemd tot Koploper

Actie Leer Netwerk heeft zorgorganisatie Koraal tot Koploper benoemd vanwege hun succesvolle HPP-traject. De locatie St. Anna (regio Noord- en Midden-Limburg) doorliep een intensief traject van zes maanden met HPP, en dat levert veel op! Door medewerkers meer uren te laten werken, beperkt Koraal de uitstroom en is er minder vraag naar nieuw personeel.

Zorg aan Zet interviewde initiatiefnemer Jacquelien Houwers en regiodirecteur Wim Swaak. Daarbij benadrukken ze het belang van Het Goede Gesprek.

Bekijk de video hier:


Rondetafel Roostering in de Wijk

Hoe maak je de wijk verpleging toekomstbestendig?

35 wijkverpleegkundigen, managers en planners van 12 zorgorganisaties wisselden ideeën uit tijdens de ‘HPP Rondetafel Roostering in de Wijk’. Een mooie, waardevolle bijeenkomst. “Wat ik top vond is dat je je er bewust van wordt dat er meer mogelijkheden zijn, en je niet vast hoeft te houden aan oude gewoontes”, schreef een planner achteraf.

De gemiddelde contractgrootte in de wijk is 20,2 uur. We zien onder medewerkers genoeg potentieel om (misschien) meer te willen werken, maar hier zijn meestal langere diensten en dus minder opkomstmomenten voor nodig. We bespraken hoe je meer werken op een gezonde manier mogelijk kunt maken voor medewerkers die dit willen. HPP-ervaringsdeskundige Nanon van der Veen en wijkverpleegkundigen Marit van Oorschot en Meike van Oorschot deelden tips voor het verschuiven van zorgmomenten en gesprekken met cliënten en indirecte zorgtaken inplannen.

Tijdens de lunch gaf TONOS Care een demo van hun datagedreven app om optimale dienstenpatronen en efficiëntere routes te maken op basis van cliëntvraag.

Klazina Schubbel en Milan Lamur vertelden ’s middags hoe zij aan de slag zijn gegaan met roostersessies bij Cordaan, en Chantal Kniest en Marlou Huzink van Carintreggeland over het afschaffen van de minutenregistratie in de wijkverpleging (met ook het perspectief van zorgverzekeraar Menzis Rachel Mosselaar – De Blaeij.

De energie en het enthousiasme van de deelnemers was weer aanstekelijk, en wij kijken uit naar de volgende editie!

Fotografie: Sabine van Nistelrooij

Oktober 2022

Nieuwe sector

Van start in de kinderopvang

Samen met Kinderopvang werkt! zijn we 1 oktober gestart in een nieuwe sector: de kinderopvang.

Kinderopvang werkt! is een platform van werkgevers- en werknemersorganisaties. De organisatie zoekt naar nieuwe manieren om mensen te vinden voor en te binden aan kinderopvang. En hiervoor slaan wij de handen ineen.

Ook in de kinderopvang zien wij contractuitbreiding namelijk als belangrijke oplossing voor de grote en nog steeds groeiende personeelstekorten. Daarnaast maken grotere contracten medewerkers met een klein contract financieel zelfstandiger en stijgt de kwaliteit van dienstverlening.

Lees meer over deze nieuwe proeftuin


HPP Bootcamp

Bootcamp in het basisonderwijs

We organiseerden in oktober voor het eerst een Bootcampsessie voor ons initiatief in het primair onderwijs.

Deze Bootcamp Dag 1 maakte deel uit van onze proeftuin in het primair onderwijs, waar drie schoolbesturen met in totaal negen scholen aan meedoen.

De HPP Bootcamp heeft drie doelen:

  • waardevolle inzichten en praktische handvatten delen op het thema urenuitbreiding,
  • enthousiasmeren en inspireren om zelf aan de slag te gaan,
  • kruisbestuiving creëren door ideeën en informatie uit te wisselen.

Aan deze Bootcamp deden Onderwijsgroep EduMare, Tangent Basisscholen en Openbaar Onderwijs aan de Amstel mee. Vanuit het ministerie van OCW nam beleidsmedewerker Jan Willem Hengeveld deel.

Lees verder over deze Bootcampsessie

Foto: Jacqueline Sluijsmans

 


GESTART

We zijn weer vol enthousiasme begonnen met twee intensieve verandertrajecten in de zorg, deze keer in de regio Rotterdam en Nieuwegein.

ZorgSpectrum

ZorgSpectrum is in Nieuwegein samen met HPP het verandertraject ‘Jouw contract – jouw keuze’ gestart. Hierbij waren de managers van Nieuw Thuis, HR, een aantal zorgcollega’s en vertegenwoordigers vanuit de Ondernemingsraad en Centrale Cliëntenraad aanwezig. Ze spraken over de uitdagingen in de zorg, zoals het personeelstekort en de werk-privé balans. De komende maanden onderzoeken we het potentieel binnen vier locaties bij Nieuw Thuis. We kijken samen wat mogelijk is om grotere contracten te kunnen realiseren voor medewerkers die dit graag willen.

Humanitas

In Rotterdam zijn we het verandertraject ‘Meer contracturen, meer kansen’ begonnen bij Stichting Humanitas. Samen met HPP gaat Humanitas de komende 6 maanden aan de slag met de uitdagingen in de wijkzorg. Wat zijn de mogelijkheden voor grotere contracten binnen de wijkteams van Zorg Thuis? Met een enorme opkomst van planners, zorgmanagers, wijkverpleegkundigen, communicatie en HR, en de dialoog die op gang kwam, was het een geslaagde bijeenkomst. HPP kijkt ernaar uit om samen met de medewerkers van Zorg Thuis de schouders eronder te zetten om de tekorten in de wijk aan te pakken!

  • Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.