HPP-traject bij zorginstelling Cordaan

'Er is licht aan het einde van de tunnel'

We hebben nauw samengewerkt met zorginstelling Cordaan in Amsterdam om grotere contracten binnen Zorg in de Wijk mogelijk te maken.

18 augustus 2022

Twee zorgmedewerkers vertellen:

“Voor het eerst goed op de lange termijn nagedacht over hoe ons dagelijkse brandjesbluswijze niet wenselijk is en anders ingericht kan worden, er is licht aan het einde van de tunnel.”

“Doordat we ruimte hebben gecreëerd in het rooster van de clientcoaches, kunnen zij ook cliënten uit andere pakketten zien – buiten hun eigen cliënten – waardoor we overdag geen zzp’ers meer hoeven in te zetten.”

Patronen doorbreken

Het traject kenmerkte zich door de constructieve manier waarop we elkaar over en weer uitdaagden en inspireerden. Fantastisch dat het traject Cordaan méér dan alleen contractuitbreidingen brengt. Het vliegwiel draait! In totaal hebben 13 medewerkers hun contract uitgebreid met in totaal 47 uur. Cordaan gaat verder met uitrollen in Zorg in de Wijk en is bezig met het opschaalplan.

‘Er is een beweging in gang gezet die wordt gestimuleerd door de dialoog- en roostersessies. Deze helpen mee in het inzichtelijk krijgen van de patronen en deze te doorbreken’ – teammanager Zorg in de Wijk

In de media

Daarnaast trokken we samen op om de personeelstekorten in de zorg ook breder te adresseren. Het uitgebreide artikel in het FD van 2 april en het item in het NOS-journaal van 23 mei zijn prachtige voorbeelden van denken in mogelijkheden, leren door te doen en het bundelen van krachten.