02-04-2022 FD: Wel bekwaam, niet bevoegd: wens tot langer werken in zorg strandt op regels en praktische problemen

‘Als Muilenburg, Windt en Abdellatif het voor het zeggen hadden, werd de zorg helemaal anders ingedeeld. Dan kregen de verzorgenden meer taken. Muilenburg: ‘Ik durf de verantwoordelijkheid aan om te bepalen wie dat wel en wie dat niet kan.’

In het Financiële Dagblad verscheen op zaterdag 2 april een prachtig artikel over meer uren werken in de zorg en welke uitdagingen en belemmeringen er hierbij zijn voor één van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam: Cordaan.

Het vinden en binden van goed personeel is een enorme uitdaging voor zorgorganisaties. Samen met Cordaan werken we aan het optimaal inzetten van hun eigen talent binnen Zorg in de Wijk.

Het veranderen van de diepgewortelde deeltijdnorm is verre van eenvoudig. Anneke Westerlaken, voorzitter van Actiz, noemt het terecht een ‘wicked problem’. Onze oprichter Wieteke Graven is het daar mee eens. Meer werken is hard werken, maar er is veel meer mogelijk dan we denken. Dan moeten we wel op een andere manier durven denken en doen. Maar het kan wel.

→ Link aan artikel in FD: https://bit.ly/3LC9ZqE
→ Link naar artikel in PDF