HPP-traject bij zorginstelling Triade Vitree

'Vaak staan onze denkwijze en systemen in de weg'

Het traject bij zorginstelling Triade Vitree in Lelystad is heel succesvol afgerond. ‘Het potentieel pakken binnen je organisatie lijkt een inkoppertje’, zegt regiomanager Edwin Surtel over het HPP-traject. ‘Gewoon grotere contracten aanbieden, zal toch moeten lukken?’

17 augustus 2022

“Met onze ervaring met de deskundige en gedreven begeleiding vanuit HPP, ontdek je binnen jouw organisatie de ongeschreven regels, drempels en afspraken die grotere contracten in de weg staan. Vaak is het niet de medewerker die niet wil, maar staan onze denkwijze en systemen in de weg.”

238 uur erbij

De regiomanagers van de divisie gehandicaptenzorg hebben hun schouders eronder gezet. Het resultaat is er dan ook naar! Gedurende het traject van een half jaar plusten 44 medewerkers liefst 238 uur erbij, waarmee heel veel gaten in het rooster zijn gedicht. Opgeteld staat dit gelijk aan 6,6 FTE.

Bewuste keuze

Naast de mooie cijfers, is er ook een zichtbare omslag in denken en doen in gang gezet. Zo werden grotere contracten mogelijk gemaakt, is het Goede Gesprek ingevoerd en kwamen mensen binnen de teams dichter bij elkaar. Door met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen als pensioen, toeslagen en het rooster, kunnen medewerkers nu een bewuste keuze maken over hun contractgrootte.