ETZ pakt het potentieel: succesvol traject naar gezonder werken

HPP heeft recent een veelbelovende pilot afgerond in samenwerking met vier afdelingen binnen het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ): Cardiologie, Urologie, Longgeneeskunde en Orthopedie.

15 november 2023

Deze zes maanden durende pilot markeerde het begin van een succesvol traject om de uitdagingen in de zorg aan te pakken. Het doel was ervoor te zorgen dat het binnen het ziekenhuis aantrekkelijk blijft om met een groot contract te werken, op een gezonde manier.

De sleutel: heldere informatie

WerkUrenBerekenaar

Een cruciaal onderdeel van de pilot was het juist informeren van medewerkers over de mogelijkheden voor contractuitbreiding en wat dit voor het inkomen betekent. Hiervoor is de WerkUrenBerekenaar een belangrijke tool, die HPP samen met het Nibud en Women INC heeft ontwikkeld.

Meerurenbonus
De nieuwe CAO Ziekenhuizen biedt medewerkers een bonus van 30 uur verlof als ze twee uur per week meer gaan werken. Deze bonus is beschikbaar voor medewerkers die met hun leidinggevende afspreken om minimaal twee jaar twee uur per week meer te werken. Het ETZ communiceerde deze regeling proactief, nog voordat de officiële teksten van de CAO waren gepubliceerd.