Workshop: De kansen voor contractuitbreiding & de meerurenbonus

Wil je aan de slag met het terugdringen van personeelstekorten?

Zijn personeelstekorten dagelijks voelbaar in jullie organisatie? Hebben jullie medewerkers (veelal) kleine contracten en hebben jullie moeite om medewerkers te behouden? Is het voor jullie een uitdaging om de medewerkers met een groot contract in te roosteren zonder veel minuren? Ben je benieuwd hoe je een betere werk-privé balans krijgt door contractuitbreiding? Dan is deelname aan deze workshop iets voor jou. Stichting Het Potentieel Pakken en het Ministerie van VWS nemen je mee in de kansen voor contractuitbreiding als mogelijke oplossing voor de personeelstekorten. 

Wat gaan we doen:

Je krijgt inzicht in de kansen voor contractuitbreiding en praktische handvatten om met dit thema aan de slag te gaan binnen jouw organisatie. Stichting Het Potentieel Pakken heeft inmiddels 50 organisaties begeleid op dit thema en zij delen hun opgedane kennis en inzichten. De workshop wordt afgesloten met het ministerie van VWS; zij informeren jullie over randvoorwaarden voor als je organisatie een meerurenbonus in wilt zetten om contractuitbreiding te stimuleren.   

          
De kansen voor contractuitbreiding  Hoe past contractuitbreiding binnen de (HR) organisatie  Welke rol speelt beloning bij contractuitbreiding?  Meerurenbonus:   do’s en don’ts 
Wist je dat 40% van de zorgmedewerkers open staat om structureel meer uren te werken  Hoe draagt het thema contractuitbreiding bij aan medewerkerstevredenheid en behoud van medewerkers?  Loont meer uren werken nou wel of niet?      Wat zijn de kansen en uitdagingen van een meerurenbonus? 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Iedereen binnen een organisatie die zich actief bezighoudt met personeelstekorten; HR-professionals, managers, teamleiders