Terugblik: succesvolle Bootcamp in een Dag voor de ouderenzorg

Een inspirerende dag vol dialoog, inzichten en concrete stappen

We kijken terug op een geslaagde editie van de Bootcamp in een Dag, speciaal gericht op de ouderenzorg.

Samen met twaalf organisaties gingen we aan de slag met het thema contractuitbreiding in de intra- en extramurale ouderenzorg.

22 juni 2023

Contractuitbreiding als een van de oplossingen voor de arbeidsmarkttekorten

Nederland staat voor een grote uitdaging. Volgens recente inzichten zal het verwachte personeelstekort in de zorgsector tegen 2030 oplopen tot meer dan 120.000 medewerkers. Tegelijkertijd heeft bijna de helft van de 1,3 miljoen zorgmedewerkers momenteel een contract van minder dan 25 uur, terwijl een aanzienlijk aantal van hen openstaat voor een uitbreiding van hun contracturen.

Om dit potentieel te pakken, organiseerden we speciaal voor de ouderenzorg een HPP Bootcamp in één Dag op donderdag 15 juni. Tijdens deze interactieve HPP Bootcamp kregen deelnemers alle tools en inzichten om zelf aan de slag te gaan met het thema contractuitbreiding binnen hun eigen organisatie.

Zelf aan de slag

De hoofdonderdelen van de dag waren:

1. Feiten op tafel: Deelnemers maakten zelf de rekensom hoeveel FTE’s het oplevert als 15% van de organisatie 4 uur per week meer zou gaan werken. Hierdoor werden de voordelen van contractuitbreiding concreet en inzichtelijk.

2. Dialoogsessie: Deelnemers gingen in gesprek over het thema en ontdekten dat iedereen verschillende ideeën en perspectieven heeft over een passende contractgrootte. Dit leidde tot waardevolle discussies en nieuwe inzichten.

3. Groepsdiscussies aan de hand van de HR Checklist: In kleinere groepen werden de HR Checklistpunten besproken, waardoor de organisaties inzicht kregen in hoe ze contractuitbreiding kunnen integreren in hun HR-processen. Dit bood concrete handvatten voor verdere implementatie.

 

Inspirerende sessie

Het inspirerende verhaal van Miranda van Zorgspectrum en het enthousiasme van de deelnemers droegen bij aan het succes van de dag.

Een speciale dank gaat uit naar PGGM, die het evenement heeft gefaciliteerd. Met een heerlijke lunch, koffie, waardevolle begeleiding en het beschikbaar stellen van de ruimte leverden zij een belangrijke bijdrage aan het succes van deze bijeenkomst.

Het resultaat was een bruisende dag vol energie. De deelnemers vulden na afloop een evaluatieformulier in en lieten weten:

  • “Complete dag met veel inspiratie”
  • “Interessant om verschillende ervaringen en meningen te horen”
  • “Veel informatie, duidelijk, praktijkvoorbeelden, sparren met andere organisaties”