Rinske Verheggen

“If you do not change direction, you may end up where you are heading”

Na een juridische opleiding aan de RuG en de UvA is Rinske haar loopbaan gestart bij het Ministerie van Defensie en daaropvolgend het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hierna heeft Rinske een aantal jaren gewerkt als consultant binnen Deloitte, met als focus grote (implementatie) projecten in de financiële sector. Daar ontstond de wens om organisaties met een grote veranderopgave doelgericht én duurzaam te helpen veranderen. Hierop heeft Rinske de basisopleiding Change Management aan de VU afgerond om vervolgens de overstap te maken naar adviesbureau TEN HAVE Change Management. Vanuit TEN HAVE is Rinske als adviseur in o.a. de zorg, het onderwijs, de (financiële) dienstverlening en de energiesector actief geweest. Zij adviseerde en begeleidde bestuurders en directieteams bij o.a. strategieontwikkeling en -implementatie, het ontwerpen en implementeren van nieuwe organisatiestructuren, samenwerkingsvraagstukken en reorganisaties. Binnen HPP gaat Rinske haar ervaring inzetten als Transformation Lead om vanuit die rol mee te bouwen aan de missie van HPP.

Wat mij drijft..

Ik ben op mijn best wanneer het lukt om gezamenlijk, vanuit vertrouwen en een positieve insteek, te kijken naar hoe iets wel lukt. Dat wanneer een verandering onafwendbaar is, vastgeroeste overtuigingen worden losgelaten en de status quo wordt doorbroken, om vanuit daar organisaties en hun medewerkers echt te helpen veranderen. En al helemaal wanneer deze verandering bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken!

Het mooiste aan het werken bij HPP vind ik..

Dat ik binnen HPP mijn kennis en kunde in kan zetten om, samen met een gedreven en enthousiast team van professionals, te werken aan integrale oplossingen voor grote en actuele arbeidsmarktvraagstukken. Vraagstukken die mij ook nog eens nauw aan het hart liggen.