Madelijne Daub

Doe alles wat je doet met hart en ziel  Trockener Kecks

 

Madelijne rondde twee masters journalistiek af (in Groot-Brittannië en Amsterdam) en werkte na haar stage in Washington vier jaar bij de NOS in Hilversum. Liveblogs, nachtdiensten, breaking news: daar leerde ze de kneepjes van de journalistiek. Bij LINDA.nl focuste ze jarenlang op de vrouwendoelgroep. Ze schreef er over thema’s die vrouwen echt raken (financiën, vrouwengezondheid). Madelijne verliet de journalistiek om als projectmanager bij HPP zelf bij te dragen aan het terugdringen van personeelstekorten in de zorg en het onderwijs.

 

Wat mij drijft…..

Als vrouwen meer uren werken, helpt dat niet alleen personeelstekorten te dichten, maar worden zij ook economisch zelfstandiger (een derde van de vrouwen in Nederland is dat nog niet). Het mes snijdt zo aan meerdere kanten. Economische zelfstandigheid vind ik belangrijk, omdat veel vrouwen er onevenredig op achteruit gaan als ze bijvoorbeeld gaan scheiden.

 

Het mooiste aan het werken bij Het Potentieel Pakken…..

Ik hou van de energie en mindset van de mensen bij HPP. Wat kunnen we allemaal voor elkaar krijgen? En als dit niet werkt, wat kan dan wél? Ik draag graag bij aan een missie met concrete maatschappelijke impact. Die ook nog eens de positie van vrouwen verbetert!