Lotte van Delft

“Be yourself; everyone else is already taken.” 

Oscar Wilde

 

Lotte studeerde fysiotherapie en bewegingswetenschappen in Maastricht, waarna ze verhuisde naar Amsterdam. Ze werkte bijna 6 jaar in het UMC Utrecht als fysiotherapeut op de Intensive Care. In 2017 is Lotte, naast haar werkzaamheden als fysiotherapeut, begonnen aan een promotietraject waarbij ze zich bezig hield met de implementatie en evaluatie van UMC Utrecht in Beweging, een programma om patiënten meer vitaal te krijgen en bewegen tijdens ziekenhuisopname onderdeel te laten zijn van de standaard zorg. Tijdens dit project heeft ze ervaring opgedaan op het gebied van innovatie in de zorg, implementatie en verandermanagement. Vanaf oktober 2021 is Lotte gestart met een nieuwe uitdaging bij Het Potentieel Pakken.

 

Wat mij drijft…

Tijdens de pandemie heb ik op de IC van dichtbij meegemaakt wat de gevolgen zijn van het personeelstekort in de zorg. Om dit probleem duurzaam te veranderen moet je nauw samenwerken met zorgmedewerkers, stakeholders en andere belanghebbende zoals het management en bestuurders. Alleen samen kan je voor succesvolle verandering zorgen!

 

Het mooiste aan werken bij Het Potentieel Pakken vind ik…

Dat ik samen met een groep enthousiaste collega’s en d.m.v. een resultaatgerichte aanpak, aan een groot maatschappelijk probleem ga werken; het personeelstekort in de zorg, en dat ik binnen dit thema mijn ontwikkelde kennis en vaardigheden mag gaan inzetten en door ontwikkelen.