Bente Nederkoorn

‘Help mij het zelf te doen’ – Dr. Maria Montessori

Als onderdeel van haar master Organisational Psychology liep Bente stage bij HPP. Na haar montessori middelbare school koos ze voor een interdisciplinaire bachelor. Afwijkend van haar major in de richting cognitieve psychologie, bleek haar hart toch te liggen bij de psychologie van de werkende mens. Als bijbaan werkte ze vier jaar bij een huiswerkinstituut, waar ze kinderen mocht begeleiden bij hun schoolwerk en bijlessen mocht verzorgen.

Wat mij drijft…

“Ik lever graag een bijdrage aan een samenleving waarin het voor het iedereen fijn leven is en er weinig sociale verschillen zijn. Ik krijg energie van complexe maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende perspectieven benaderen. Op die manier zijn de creatiefste en effectiefste oplossingen te vinden en ontstaan de mooiste dingen.”

Het mooiste aan werken bij Het Potentieel Pakken vind ik…

“Ik vind het mooi om te zien hoe de HPP-aanpak leidt tot meer inzicht bij organisaties en wat dit tot stand kan brengen. Door het bieden van de juiste handvatten worden organisaties zelf in staat gesteld om op de lange termijn arbeidstekorten terug te dringen. HPP helpt de organisaties het zelf te doen. Nog mooier als dit het gevolg is van meer waardering voor het cruciale werk van de zorgmedewerkers.”