Sharon: ‘Het is heel fijn als je wat vaker op de werkvloer bent’

Sharon de Kok werkt als huiskamermoeder in De Leyhoeve in Tilburg, een woonlandschap voor 55-plussers met appartementen en zorgsuites. Ze vertelt over haar werk, haar motivatie en haar keuze om meer uren te gaan werken.

27 maart 2023

Sharon (48) zorgt voor de bewoners met dementie op de zorgvleugel en biedt hen eten, drinken en activiteiten aan. “Het mooiste is dat ik iets extra’s kan toevoegen aan hun leven, dat ze een mooie oude dag hebben.”

Maar haar werk gaat verder dan alleen de fysieke verzorging. “Het is ook het opletten als iemand fysiek achteruitgaat of als je merkt dat iemand zich niet goed voelt, of juist heel goed voelt of een goede dag heeft.”

Waarom meer uren?

Sharon werkt sinds kort meer uren, van 24 naar 28 uur per week. Ze wilde graag meer betrokken zijn bij de bewoners en hun ontwikkeling. “Toen ik minder uren werkte, miste ik vooral de continuïteit in het leven van onze bewoners. Er gebeurt gewoon heel veel met onze bewoners, mensen worden ziek of hebben juist een heel goede dag, dan is het heel fijn als je wat vaker op de werkvloer bent.”

Ze zegt dat ze nog steeds een goede balans heeft tussen haar werk en haar privéleven. “Ik vind het ook leuk om hier te zijn en ik heb ook met meer uren nog steeds een goede balans tussen privé en werk.”

Hoe reageerde haar omgeving?

Sharon kreeg veel steun van haar leidinggevende en haar gezin toen ze aangaf dat ze meer wilde werken. “Mijn leidinggevende was natuurlijk blij dat ik extra wilde werken. Het is fijn dat je niet altijd nieuwe mensen hoeft aan te trekken, maar dat mensen die hier al langer werken, of mensen die hier korter werken, maar hier op hun plek zijn, dan is het fijn als die meer willen werken.”

Haar man en kinderen waren ook positief. “Ze weten dat ik hier op m’n plek zit en ze vinden het ook heel erg leuk voor me.”