Projectmanager Angelique over haar werk bij HPP

‘Het allerleukst is als de vonk overslaat in een organisatie’

Projectmanager Angelique Vogelaar werkt sinds maart 2021 bij HPP en begeleidt zorginstellingen. Ze vertelt wat ze tegenkomt in haar werk.

17 augustus 2022

“Het allerleukst is als de vonk overslaat in een organisatie”, zegt Angelique. “Je vóélt het in de vergaderingen. Het project wordt dan gedragen door de mensen die het uitvoeren.”

Hoe werk je met de mensen aan de kant van de organisatie?

“Als collega’s. Ik vind het leukste als de projectleider uit de organisatie me introduceert als mijn ‘HPP-collega’. Het is écht een samenwerking tussen de zorginstelling en HPP. Je bent samen met iets heel gaafs bezig, het traject kan zo betekenisvol zijn voor de organisatie. Ook voor de medewerkers zelf. Ze worden vaak extra gevraagd om te werken, dat geeft enorme druk en een onbevredigd gevoel. Als je meer rust in de roosters krijgt, draag je ook bij aan het werkgeluk van mensen. Ik vind het leuk om te merken als het thema gaat leven bij de organisatie.”

Wat was je grootste uitdaging in anderhalf jaar?

“We willen impact maken. Dat zit niet altijd in concrete contractuitbreidingen. Er zijn door de tekorten vaak veel frustraties, waardoor medewerkers vermoeid raken. De grootste uitdaging is een manager die het superdruk heeft, zo te steunen dat ze het gesprek kunnen gaan voeren met medewerkers.”

Wat heeft je geraakt?

“Medewerkers in de dialoogsessie. Ik ben ongelofelijk geraakt door hun betrokkenheid. Hun gedrevenheid om het goede te doen. De afgelopen jaren hebben we ontzettend veel gevraagd van zorgmedewerkers. Als wij kunnen bijdragen om het werk voor hen leuker te maken, word ik daar heel blij van.”

Wat waren hoogtepunten voor jou?

“Oh dat zijn er veel. Bijvoorbeeld verpleegkundige Rosita die door met haar manager in gesprek te gaan, ontdekte dat er meer mogelijk was dan ze had gedacht. En dat ging ze ook nog eens op RTL Nieuws vertellen! Ander voorbeeld: de verwondering van een bestuurder toen ze zag hoeveel uren contractuitbreiding in een paar maanden was gerealiseerd. Bij diezelfde instelling kon een manager 84% van de openstaande diensten in het zomerrooster invullen door aanpassingen in de dienstenstructuur. En in een ziekenhuis kwam het gesprek over contractuitbreiding op gang. De projectleider belde me pas op om te vertellen dat het balletje écht is gaan rollen, dat is toch fantastisch?”

Foto: Sabine van Rooij