Pieter van Foreest rondt intensief verandertraject succesvol af

Samen met zorgorganisatie Pieter van Foreest hebben we begin mei het intensieve verandertraject ‘Jouw kracht, jouw rooster, jouw contract’ afgerond.

8 mei 2023

We hebben de HPP-aanpak toegepast binnen de Thuiszorg en de intramurale locatie ‘Die Buytenweye’ van Pieter van Foreest. Ons doel was om de organisatie in staat te stellen deze aanpak zelf verder uit te rollen binnen alle afdelingen. Door krachten te bundelen en denken in mogelijkheden hebben we onze ambitie voor dit traject waargemaakt:

  1. Medewerkers een bewuste keuze laten maken over hun contractgrootte
  2. Belemmeringen die grotere contracten in de weg staan in kaart brengen en waar mogelijk oplossen
  3. Werk-privé balans vergroten door roosters beter te laten aansluiten

‘‘We hebben de afgelopen maanden ongelooflijk veel goede gesprekken met elkaar gevoerd, en niet alleen over contractuitbreiding. Een aantal thema’s waren jarenlang lastig te bespreken, maar het gesprek erover krijgt nu meer vorm’’

 

Geweldig resultaat

De resultaten van de inspanningen zijn zichtbaar in het aantal contractuitbreidingen, maar ook in kwalitatieve resultaten zoals medewerkers die zich gehoord voelen, gezondere roosters en een betere samenwerking tussen de intra- en extramurale divisies.

Er is al enthousiast begonnen met het uitwerken van de plannen voor het borgen en voortzetten van de aanpak binnen andere afdelingen.

We kijken ernaar uit om te zien wat dit Pieter van Foreest in de toekomst oplevert.

We willen iedereen bij Pieter van Foreest bedanken voor de prettige samenwerking!

Vanuit Pieter van Foreest: Karin Stolk, Ilonka Ouwendijk, Dragan Simic, Paul Kramers, Ralph Franken, Frank Kardolus, Evelien van Tol, Michelle van den Engel-Schalker, Diana Nieuwpoort, Erik van der Burg, Petra de Jongh, Hedy van der Heijden, Whitney Hoogenraad, Angela Stolwijk, Lizzy Eshuis, Joan Dakriet, Romy van Luijk en Danique Paredes Sanchez- van der Plank

Vanuit HPP: Rineke Veldhuis, Maarten Buitenhuis, Maxime Kalse en Anne-Eva van der Wijk

Meer weten over ons werk in de zorg?

We hebben nog een paar plekken beschikbaar voor intensieve trajecten de komende periode. Startdata vanaf september 2023 tot begin 2024. Neem contact op via info@hetpotentieelpakken.nl.