Inschrijven voor de Rondetafel Roostering in de Wijk (regio Oost-Nederland)

Grotere contracten mogelijk maken in de wijkverpleging

Na twee succesvolle edities, waar in totaal 24 wijkverplegingsorganisaties vanuit het hele land mee hebben gedaan, organiseren we op donderdag 1 juni de eerste regionale editie, en wel voor regio Oost-Nederland!

Schrijf je in via onderstaand formulier; hieronder lees je alle benodigde informatie.


Waarom een Rondetafel Roostering in de Wijk?
 

Centraal staat hoe je grotere contracten mogelijk kunt maken in de wijkverpleging. Hoe creëer je bijvoorbeeld langere routes? Daarover wisselen deelnemers ervaringen en tips met elkaar uit. Van HPP krijg je praktische handvatten hoe je hier als wijkverplegingsorganisatie concreet mee aan de slag kunt. Daarnaast heeft deze dag als doel een lerend netwerk opzetten, zodat jullie elkaar erna ook nog weten te vinden.

Om waardevolle gesprekken te stimuleren nodigen we per organisatie één wijkverpleegkundige en één teammanager uit. Daarnaast mag per organisatie één planner aansluiten. 


Wat gaan we doen
? 

We gaan in op 3 hoofdthema’s:


1. Kansen en mogelijkheden t.a.v. langere routes en gezondere roosters

  • De feiten op tafel: dienstenpatronen en aantal opkomsten voor medewerkers inzichtelijk maken
  • Cliëntplanning en het verschuiven van zorg naar de daluren
  • Indirecte zorg planbaar maken in het rooster
  • Heilige huisjes in het team bespreekbaar maken

 

 2. Borging binnen de organisatie

  • Hoe ga je als organisatie na deze dag aan de slag?
  • Welke materialen heeft HPP ontwikkeld en hoe kun je deze inzetten?


3. Veranderingen in ‘het
systeem’: wat is er nodig?

We zullen de dag afsluiten met een kennissessie waarbij we een onderwerp verder zullen uitdiepen met ervaringsdeskundigen. In de vorige editie was het onderwerp bijvoorbeeld ‘Zorgplan = planning = realisatie, tenzij’. Voor deze editie zullen jullie t.z.t. meer informatie over het onderwerp en de gastsprekers ontvangen.   

 

Voor wie?

~8-12 wijkverplegingsorganisaties uit regio Oost-Nederland (Gelderland, Flevoland en Overijssel)

Let op! Deze dag is gericht op de ervaringen van de werkvloer. Daarom vragen we van elke organisatie de aanwezigheid van één wijkverpleegkundige en één teammanager. Daarnaast is het toegestaan om één planner aan te laten sluiten bij deze dag.

 

Wanneer?

Donderdag 1 juni van 09.30 tot ~15.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur).

 

Waar?

Bussloo (exacte locatie volgt).

 

Zijn er kosten aan verbonden?

Nee, deelname is gratis.

 

Doen jullie ook mee?

Je kunt je inschrijven door middel van onderstaand formulier. Eén aanmelding per organisatie is voldoende (de deelnemende collega’s hoeven zich dus niet allemaal apart in te schrijven).

Invulvelden met een * zijn verplicht. Als nog niet precies duidelijk is wie er op de dag zelf verder aansluiten vanuit de organisatie, dan kun je de invulvelden van deelnemer 2 en 3 voorlopig openlaten. HPP neemt t.z.t contact op om dit verder uit te vragen.

 

Aanmelden niet meer mogelijk

De Ronde Tafel Roostering in de Wijk van 1 juni zit vol! Houd onze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe HPP evenementen!