Inschrijven voor de Rondetafel Roostering in de Wijk – woensdag 6 maart 2024

Grotere contracten mogelijk maken in de wijkverpleging

Na drie succesvolle edities, waar in totaal al 34 wijkverplegingsorganisaties vanuit het hele land mee hebben gedaan, organiseren we op woensdag 6 maart weer een Rondetafel Roostering!

Let op! Deze dag zit vol. Het is dus niet meer mogelijk om je in te schrijven. Wil je op de reservelijst of op de hoogte gehouden worden bij een nieuwe editie? Laat dit weten via het formulier onderaan deze pagina.


Waarom een Rondetafel Roostering in de Wijk?
 

Centraal staat hoe je grotere contracten mogelijk kunt maken in de wijkverpleging. Hoe creëer je bijvoorbeeld langere routes? Daarover wisselen deelnemers ervaringen en tips met elkaar uit. Van HPP krijg je praktische handvatten hoe je hier als wijkverplegingsorganisatie concreet mee aan de slag kunt. Daarnaast heeft deze dag als doel een lerend netwerk opzetten, zodat jullie elkaar erna ook nog weten te vinden.

Om waardevolle gesprekken te stimuleren nodigen we per organisatie één wijkverpleegkundige en één teammanager uit. Daarnaast mag per organisatie één planner aansluiten.

Na de bijeenkomst op 6 maart kunnen organisaties zelf aan de slag met langere routes en gezondere roosters. Om geleerde lessen te delen komen we op dinsdag 14 mei nogmaals bij elkaar tijdens een (digitale) terugkommiddag. 

Wat gaan we doen? 

We gaan in op 3 hoofdthema’s:


1. Kansen en mogelijkheden t.a.v. langere routes en gezondere roosters

  • De feiten op tafel: dienstenpatronen en aantal opkomsten voor medewerkers inzichtelijk maken
  • Cliëntplanning en het verschuiven van zorg naar de daluren
  • Indirecte zorg planbaar maken in het rooster
  • Heilige huisjes in het team bespreekbaar maken

 

 2. Borging binnen de organisatie

  • Hoe ga je als organisatie na deze dag aan de slag?
  • Welke materialen heeft HPP ontwikkeld en hoe kun je deze inzetten?


3. Veranderingen in ‘het
systeem’: wat is er nodig?

We sluiten de dag af met een kennissessie waarbij we een onderwerp verder zullen uitdiepen met ervaringsdeskundigen. Deze keer gaan we het hebben over de inzet van helpenden(plus) in de wijkverpleging.   

 

Voor wie?

~10-15 wijkverplegingsorganisaties

Let op! Deze dag is gericht op de ervaringen van de werkvloer. Daarom vragen we van elke organisatie de aanwezigheid van één wijkverpleegkundige en één teammanager. Daarnaast is er de mogelijkheid om één planner aan te laten sluiten bij deze dag.

 

Wanneer?

Woensdag 6 maart van 09.30 tot ~15.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur).

 

Waar?

Fort de Batterijen, Overeindseweg 25 (3439 LP) Nieuwegein.

De terugkomdag op 14 mei is digitaal (~14.00-17.00 uur)

 

Zijn er kosten aan verbonden?

Nee, deelname is gratis.

 

Doen jullie ook mee?

Je kunt je inschrijven door middel van onderstaand formulier. Eén aanmelding per organisatie is voldoende (de deelnemende collega’s hoeven zich dus niet allemaal apart in te schrijven via dit formulier).

Invulvelden met een * zijn verplicht. Als nog niet precies duidelijk is wie er op de dag zelf verder aansluiten vanuit de organisatie, dan kun je de invulvelden van deelnemer 2 en 3 voorlopig openlaten. HPP neemt t.z.t contact op om dit verder uit te vragen.

 

Reservelijst Rondetafel Roostering in de Wijk – Het Potentieel Pakken