01/20 Het Potentieel Pakken Impact Rapport 2020

Na een veelbelovende start van het initiatief ‘Contractuitbreiding in de zorg’ in 2019, bestond HPP in januari 2020 nog slechts uit drie mensen. Naast onze twee lopende proeftuinen, Vierstroom en Erasmus MC, stonden Thebe en ’s Heeren Loo in de startblokken. De lancering van ons eerste rapport stond gepland. We wilden onze aanpak gaan codificeren, kennis gaan delen en nieuwe partners gaan betrekken. Aan plannen geen gebrek, aan capaciteit des te meer.

Gelukkig besloten oude en nieuwe partners ons te blijven steunen. Het team groeide. Ons rapport ‘De kansen rondom grotere deeltijdbanen in de zorg’ werd op 13 februari onder grote belangstelling gelanceerd. Onze nieuwe proeftuinen gingen ‘live’. Twee weken later zag de wereld er heel anders uit.

2020 kan ik het beste omschrijven op basis van de uitgangspunten van Het Potentieel Pakken. Denken in mogelijkheden: voortdurend op zoek gaan naar wat er wél kon in de nieuwe werkelijkheid. Virtuele proeftuinen? Het bleek te kunnen. Leren door te doen: samen met onze zorginstellingen hebben we een innovatieve aanpak ontwikkeld, getest én met succes uitgerold. We bundelen krachten: meer dan 20 talenten waren onderdeel van ons team dit jaar. Als een soort van ‘Barbapapa’ wisselden we telkens weer van vorm.

Ik ben trots op waar we staan, hoe we daar gekomen zijn en met name op iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Met dit eerste impactrapport maken we je graag deelgenoot van een enerverend jaar en onze plannen voor de toekomst.

We kijken uit naar alles wat er komen gaat!

Wieteke Graven

Oprichter en voorzitter stichting Het Potentieel Pakken