‘Het draait echt om een bewuste keuze maken, die gezond is voor jezelf’

Zorgcoördinator Renée Tanihatu breidde haar contract uit van 28 naar 30 uur

Renée Tanihatu (36, moeder van twee zoons van 19 en 5) maakte als zorgcoördinator bij Ter Weel tientallen overuren per maand. Contractuitbreiding bleek voor haar een win-win-winsituatie. Een betere werk-privébalans, meer pensioenopbouw én betere zorg voor de bewoners. Dit gunde ze haar collega’s ook. Renée ontpopte zich dan ook als HPP-ambassadeur van het eerste uur.

Zeker na de coronaperiode was Renée vrijwel elke avond thuis aan het werk. “Niet erg,” haast de zorgcoördinator zich te zeggen, “ik houd van mijn werk. Maar de vraag van mijn werkgever om mijn contract uit te breiden, zette me wel aan het denken.”

 

Bewuste, gezonde keuze

Ter Weel startte in februari 2022 een HPP-traject. Onder meer om meer bewustwording te creëren rondom de keuze van contractgrootte, medewerkers goed voor te lichten over de (financiële) gevolgen van die keuze en om het goede gesprek met elkaar te stimuleren. Renée besefte al snel: “Aan al die overuren die ik draaide, had ik niets voor mijn pensioen.” Iets waar ze ook haar collega’s inmiddels graag op wijst. “Extra werken doen wij vooral uit liefde voor de bewoners en de organisatie. Maar ik zeg nu ook: ‘heb je wel eens over nagedacht wat je misloopt?’ Sommigen zijn echt verrast over de bedragen. Dit traject was een prachtige kans om overwerk om te zetten in iets positiefs voor alle partijen.”