17-02-2021 Gezocht: zorgmedewerkers voor interview en podcast

Praat je graag mee over actuele thema’s binnen de zorg?

Vanuit de stichting Het Potentieel Pakken ontwikkelen we momenteel een interviewserie en een podcastreeks met verschillende zorgmedewerkers in de hoofdrol. Ben jij parttime werkend, positief ingesteld, optimistisch en kritisch, kun jij goed je mening verwoorden en vind je het leuk om mee te praten over actuele thema’s in jouw vakgebied die zowel effect hebben op je werk als privé? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Maar eerst wat meer achtergrond.

 

Het Potentieel Pakken

Sinds 2019 zet Het Potentieel Pakken zich in om het potentieel van vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt optimaal te benutten en zo arbeidsmarktvraagstukken –zoals groeiende personeelstekorten –innovatief op te lossen. Eén van onze eerste initiatieven is contractuitbreiding binnen de zorg: wie zou meer uren willen werken en waarom wel of niet? Een beslissing waarbij beloning een belangrijke rol speelt.

 

Geïnformeerde keuzes

Wie niet weet of – en hoeveel – het loont om een groter contract aan te gaan, staat hierin niet alleen; 1 op de 3 zorgmedewerkers weet niet wat meer uren werken precies oplevert. Daarom ontwikkelen we in samenwerking met het Nibud en WOMEN Inc. de WerkUrenBerekenaar: een online tool waarmee je in één oogopslag ziet wat meer uren werken oplevert, of minder uren werken kost. Complete helderheid ‘onder aan de streep’ dus, inclusief toeslagen, premies en heffingen, zodat je zelf goed geïnformeerde keuzes kunt maken die passen bij je persoonlijke situatie en wensen.

Podcast & interview: herkenbare onderwerpen, verschillende inzichten

Op 31 maart maakt Nederland kennis met deze tool. Binnen de zorgsector diepen we dit onderwerp graag nog verder uit, onder meer door middel van een persoonlijk interview met 9 verschillende zorgprofessionals in verschillende leeftijden en functies. Een bonte mix van mensen die staan voor hun vak, die het werk in de zorg soms ook zwaar vinden, maar er enorm van houden.

Daarnaast nodigen we 3 van hen uit om aan te schuiven bij een driedelige podcastreeks. Onder begeleiding van een host en onder het genot van een goede kop koffie gaan zij in gesprek over allerlei actuele thema’s die zij in hun werk en privé tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Hoe zorg je goed voor jezelf?’, ‘Is beloning meer dan loon alleen?’ In elk gesprek staan herkenbaarheid,positiviteit en verfrissende inzichten centraal.

De podcastreeks zal bestaan uit drie gesprekken van ongeveer een uur, waarna we steeds een compilatie maken van de mooiste momenten. Dit levert drie afleveringen van zo’n 20/30 minuten op, die gedeeld worden via diverse podcastkanalen zoals Spotify.

De interviews zullen worden vertaald in mooie blogportretten (inclusief fotografie), quotes en sociale media content.

 

Iets voor jou?

Ben jij een positief ingestelde, optimistische en kritische zorgmedewerker, kun jij goed je mening verwoorden en vind je het leuk om jezelf uitgebreid te laten interviewen over thema’s in jouw vakgebied, stuur ons dan een mail (als je ook interesse hebt in de podcast, maak er dan een voicebericht van) met:

  • Korte persoonlijke informatie (naam, leeftijd, woonplaats, functie en aantal werkuren per week);
  • Iets over je levensfase en gezinssituatie;
  • Iets over je ‘oerknalmoment’: “Ik ben ooit in de zorg gaan werken omdat…”;
  • Waarom je interesse hebt in deelname en of je voorkeur uitgaat naar alleen het interview of het interview én de podcastreeks.

We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 1 maart a.s. via info@hetpotentieelpakken.nl.

 

Tot slot nog even praktisch

  • Uiterlijk 5 maart nemen we contact met je op.
  • De interviews nemen we af in maart (exacte datum volgt), de podcastopnames starten vanaf half maart en vinden plaats op een nader te bepalen locatie. We houden ons daarbij uiteraard aan de dan geldende corona-maatregelen van het RIVM en de overheid, maar bedenk voor je aanmelding of je je hier goed bij voelt.
  • We vergoeden je reiskosten en bieden je naast een bijzondere ervaring met zorgcollega’s ook een lekkere lunch en na afloop een waardebon.