HPP – een sociale onderneming die Nederland beter laat werken​

De uitdaging

De arbeidsmarkt staat voor grote uitdagingen. Personeelstekorten raken iedereen; de dienstverlening lijdt eronder. Door de hoge werkdruk hebben medewerkers minder plezier in hun werk, wat leidt tot hoger verzuim en verloop. Organisaties leunen steeds meer op dure zzp’ers. Bovendien is een groeiend aantal medewerkers, veelal met kleine contracten, financieel kwetsbaar. Met alle gevolgen van dien voor henzelf én hun werkgevers.​

Onze oplossing

Een belangrijk deel van de oplossing ligt binnen organisaties zelf. Zij moeten de kennis en talenten van hun eigen medewerkers veel beter benutten. Dat heeft voordelen voor medewerkers, cliënten en organisaties

En er ís potentieel. Een fors aantal medewerkers in kraptesectoren is bereid om meer te werken. Maar dan moeten dingen wel anders en beter geregeld worden.  

Deeltijd zit diepgeworteld

Deeltijd zit diepgeworteld in het Nederlandse systeem, zowel cultureel als op de arbeidsmarkt. Onze samenleving is er volledig op ingericht, van infrastructuur rond de kinderopvang en verlofregelingen tot ons belastingstelsel.

Een diepgewortelde norm kantelen kost tijd en focus en heeft een lange adem nodig. Ook binnen organisaties. Dat is niet eenvoudig voor instellingen die in een neerwaartse spiraal zitten van tekorten, overvraagde medewerkers, dure flexkrachten en oplopende werkdruk.