Thuishulpen in beeld: wat we leerden van een dagje meelopen met Cordaan

Initiatief 𝘍π˜ͺ𝘯𝘒𝘯𝘀π˜ͺ𝘦𝘦𝘭 𝘐𝘯𝘻π˜ͺ𝘀𝘩𝘡 π˜›π˜©π˜Άπ˜ͺ𝘴𝘩𝘢𝘭𝘱𝘦𝘯

Projectmanagers Pien van der Pol (rechts op de foto met thuishulp Nadia en klant Ria) en Bente Nederkoorn (niet op de foto) liepen vrijdag een dagje mee met thuishulpen van Cordaan Thuisdiensten B.V. in Amsterdam-Noord. Dit deden ze als onderdeel van ons initiatief 𝘍π˜ͺ𝘯𝘒𝘯𝘀π˜ͺ𝘦𝘦𝘭 𝘐𝘯𝘻π˜ͺ𝘀𝘩𝘡 π˜›π˜©π˜Άπ˜ͺ𝘴𝘩𝘢𝘭𝘱𝘦𝘯, dat zich richt op het vergroten van de financiΓ«le zelfredzaamheid van thuishulpen en het ondersteunen van hun werkgevers.

20 april 2023

Pien: β€œWe hielpen de thuishulpen met hun werkzaamheden, maar we hebben vooral ervaren wat hun werk inhoudt voor de klanten. De thuishulp heeft een maatschappelijke rol. Ze zorgt niet alleen voor een schoon huis, maar ook voor een gezellig praatje en een vertrouwensband. We hebben samen de vogels gevoerd, de krant gelezen en gekletst over van alles en nog wat.”

Bente: β€œHet meelopen heeft mij echt doen beseffen dat het werk van de thuishulp zΓ³ veel meer is dan schoonmaken. Het gaat om zorgzaamheid, vertrouwen en verbinding.”

Pien: β€œDoor mee te lopen hebben we een beter beeld gekregen van de uitdagingen en behoeften van de thuishulpen. Dat helpt ons om een aanpak te ontwikkelen die aansluit bij hun situatie en wensen.”

Meer weten over dit initiatief? Lees er hier meer over πŸ‘‰