Wendy van den Boogaard

“Waardeer wat is, behoud het goede en bouw van daaruit verder naar beter.’

Wendy

 

Wendy startte haar loopbaan bij de vermogensbeheertak van ABN Amro Bank waar zij de duurzaam-beleggen-desk oprichtte en leidde. Na twaalf jaar maakte zij de overstap naar PGGM waar zij de afgelopen jaren verschillende functies bekleedde. In haar huidige rol van Programmadirecteur Strategie geeft zij leiding aan verschillende omvangrijke transformatie- en verandertrajecten en vanuit die rol is Wendy sinds 2019 werkzaam voor de stichting. Daar houdt zij zich onder meer bezig met het ontwikkelen van de HPP-aanpak, acquisitie van zorginstellingen en het begeleiden van zorginstellingen bij HPP-trajecten.

 

Wat mij drijft…

“Ik wil bijdragen aan het oplossen van de arbeidstekorten in de zorg omdat ik in mijn persoonlijke leven heb ervaren hoe pijnlijk en schrijnend die tekorten kunnen uitpakken; voor cliënten, hun geliefden én voor zorgmedewerkers zelf. De HPP-aanpak biedt zorginstellingen en –medewerkers tastbare oplossingen om contractuitbreiding mogelijk te maken om zo de arbeidstekorten te verminderen. Het begeleiden van zorginstellingen en hun medewerkers in dit verandertraject én daarbij ook nog eens het potentieel van vrouwen beter te benutten is voor mij het mooiste dat er is.”

 

Het mooiste aan werken bij Het Potentieel Pakken vind ik…

“Voor mij is er veel mooi aan werken voor Het Potentieel Pakken zoals het bijdragen aan complexe maatschappelijke thema’s, de verscheidenheid aan activiteiten, het continu denken in ‘wat kan wél’, het werken met een gedreven team. Daarnaast heb ik de zorg van binnenuit tot in de haarvaten leren kennen; de dilemma’s waar mensen tegenaanlopen – zorgmedewerkers, bestuurders, HR – en de rol die partijen zoals (zorg-)verzekeraars en ‘de politiek’ daarin spelen. Boeiend en leerzaam!”