Nienke Hagenbeek

“The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.”

Socrates

 

Na een studie Kunstgeschiedenis startte Nienke haar loopbaan in de kunst- & cultuursector, met een duidelijke focus op de zakelijke, commerciële kant van het werk. Zo werkte zij bij veilinghuis Sotheby’s, Cultureel Organisatiebureau Artifex en vervolgens de fondsenwervende Stichting Trustfonds (Rijksakademie van Beeldende Kunsten). Met alle opgedane kennis en ervaring maakte zij daarna de overstap naar WOMEN Inc, een belangenorganisatie die zich richt op het bevorderen van gendergelijkheid in Nederland en het vergroten van de arbeidsparticipatie van vrouwen. Daar was zij als Directeur Bedrijfsvoering & Financiën verantwoordelijk voor de professionalisering en strategische koers van de organisatie, de fondsenwerving en stakeholdersmanagement op thema’s Geld en Gezondheid.

 

Wat mij drijft…

Mijn drijfveer is de maatschappelijke verandering die ik via mijn werk kan realiseren. Wanneer organisaties en individuen de krachten bundelen, naar elkaar luisteren en van elkaar leren, bereik je veel meer impact. Samen kunnen we de arbeidsmarkt inclusiever en gelijkwaardiger maken, waarbij elk individu dezelfde kansen en mogelijkheden heeft, ongeacht leeftijd, achtergrond, opleiding of gender.

 

Het mooiste aan werken bij Het Potentieel Pakken vind ik…

De aanpak en denkwijze van HPP is vernieuwend en resultaatgericht. Door concreet met werkgevers en werknemers aan de slag te gaan, realiseren we op korte termijn grote impact. Met ons geweldige team kunnen we oplossingen bieden voor allerlei maatschappelijke vraagstukken. Dat spreekt mij enorm aan. Ik zie ook veel potentie in de groei van onze organisatie en lever hier graag een actieve bijdrage aan. Hoe bijzonder om met elkaar iets nieuws op te bouwen!