Karin Luidens

“Een pad onstaat door erover te lopen.”

 

Werken en leren loopt als een rode draad door het leven van Karin. Na haar opleiding Z-Verpleegkunde heeft Karin in diverse organisaties en functies gewerkt in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Vanwege een interesse in management en beleid heeft zij na haar managementopleiding bij zorgorganisatie Amerpoort zes jaar gewerkt als Manager Recruitment & Mobiliteit. In de periode dat ze bestuurskunde is gaan studeren, is ze aan de slag gegaan als beleidsadviseur bij samenwerkingsverband RegioPlus. Daar is de interesse voor arbeidsmarktvraagstukken en -oplossingen verder gegroeid en is ze betrokken geweest bij diverse grote subsidieregelingen zodat werkgevers in zorg en welzijn hier verder mee aan de slag kunnen. Tot slot is Karin de laatste drie jaar manager geweest van het Actie Leer Netwerk, wat uitvoering geeft aan de kennisdeling en verspreiding van goede voorbeelden en initiatieven die bewezen oplossingen zijn voor arbeidsmarkttekorten in Zorg en Welzijn. Na het afronden van de leergang verandermanagement was het tijd voor een volgende stap.

 

Wat mij drijft…

“Die volgende stap heb ik gevonden en gemaakt door bij Stichting Het Potentieel Pakken aan de slag te gaan als Transformation Lead. Ik ga graag op zoek naar hoe iets beter kan, vanuit een praktische insteek en vanuit vertrouwen en samenwerking, door altijd te kijken of iets wel kan.”

 

Het mooiste aan werken bij Het Potentieel Pakken vind ik…

“Na een sabbatical en veel fietskilometers te hebben gemaakt, komt in deze organisatie alles wat ik belangrijk vind samen. Arbeidsmarktvraagstukken, invullen van goed of beter werkgeverschap, vergroten van economische zelfstandigheid. Daarnaast leer ik graag door te doen, de mouwen op te stropen en kennis te delen. Samen kom je verder!”