Joëlle de Winter

‘Change begins at the end of your comfort zone’ – Roy. T Bennett

Joëlle rondde in 2020 haar master Kunstgeschiedenis Oude Kunst aan de Universiteit Utrecht af, met als specialisatie Middeleeuwse kunst. Na een master-stage en vrijwilligerswerk in het Catharijneconvent in Utrecht, lag het in de lijn der verwachtingen het museale pad te bewandelen. Maar na haar afstuderen kreeg ze een mooie kans om het inventarisatie- en afstotingsproject van de kunstcollectie van Heijmans NV te begeleiden. Ze schreef zich bij de KvK in als Kunstconsultant en begon aan deze uitdaging. Na een grondige inventarisatie en het organiseren van 2 personeelsveilingen waren na 1,5 jaar bijna alle 900 kunstwerken afgestoten en het project daarmee afgerond. Door de huidige ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt groeide bij haar het verlangen om met deze projectleiderervaring een maatschappelijke bijdrage te leveren en impact te kunnen maken. Zo kwam zij bij Het Potentieel Pakken terecht, waar zij per november zal beginnen als projectleider.

Wat mij drijft…

Het vermogen van mensen om in ogenschijnlijk vastgelopen situaties toch verandering te kunnen verwezenlijken. Ik geloof dat door met elkaar te praten, goed naar elkaar te luisteren en de kracht van het individu in te zetten voor de groep positieve verandering altijd mogelijk is. En met deze synergie kunnen we alle uitdagingen waar we voor staan samen aanpakken!

Het mooiste aan het werken bij HPP…

De positieve insteek van de misse en visie van HPP. Er wordt namelijk gedacht in wat allemaal wél mogelijk is en dat vind ik een welkome, verfrissende blik op de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt. Ook snijdt het mes van de missie aan meerdere kanten: het oplossen van het arbeidstekort en het verbeteren van de arbeidspositie van vrouwen. Een prachtig streven waar ik samen met mijn ambitieuze collega’s graag bijdraag!