Fleur Posthumus

“Thought has no gender”

Vanna Bonta

 

Tijdens haar opleiding Internationale ontwikkelingssociologie heeft Fleur zich gespecialiseerd in gendergelijkheid en is zij zich gaan richten op gender binnen veiligheidsvraagstukken en de militaire organisatie. Ze heeft zich internationaal ontwikkelt in verschillende functies: bij een sociale onderneming als projectleider gericht op moeder en kind gezondheid, en voor zowel NAVO als het Ministerie van Defensie heeft zij gewerkt als gender adviseur. Fleur heeft de stap naar HPP gemaakt omdat zij een grote uitdaging zag in het toepassen van haar kennis op een voor haar nieuwe sector: de Nederlandse zorgsector.

 

Wat mij drijft…

“Ik vind het boeiend om tussen verschillende sectoren gelijkenissen te zien met betrekking tot uitdagingen op het gebied van gendergelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Ondanks dat er natuurlijk ook veel verschillen zijn, zijn er ook zat overeenstemmingen waardoor we onderling veel van elkaar kunnen leren! Ik vind het bevredigend om mensen hiervan bewust te maken en ze met elkaar te verbinden om zo samen verder te groeien.”

 

Het mooiste aan werken bij Het Potentieel Pakken vind ik…

“Ik werk in een warm team met gelijkgestemde mensen die allemaal hart voor de zaak hebben. Dat geeft iedere dag opnieuw weer een fijne energie. We gaan er met z’n allen voor de volle 100% voor! Daarbij vind ik het mooi dat onze missie morele én economische implicaties kent: financiële onafhankelijkheid nastreven is belangrijk voor het individu. In het verlengde hiervan betekenen meer uurtjes werk dat de tekorten in onze zorginstellingen kunnen worden teruggedrongen. Het is een win-win!”