Anne-Marie Emmink

Leren door te doen – Wieteke Graven”

 

Anne-Marie heeft na een studie Bestuurskunde gewerkt voor diverse actiegerichte organisaties. Ze heeft haar arbeidsrechtelijke kennis ingezet bij de FNV in de ledenadvisering en heeft daarna tien jaar gewerkt als HR-adviseur en -manager voor Amnesty International Nederland. Bij Amnesty heeft ze haar ervaring opgedaan met organisatieontwikkeling en verandertrajecten. Voor de overstap naar Het Potentieel Pakken in augustus 2021 heeft zij gewerkt voor het Corona Team van de GGD en de vaccinatielocaties in Amsterdam ingericht.

Wat mij drijft…

“Het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken en een verandering realiseren, hoe klein deze soms ook is, dat geeft mij veel energie en werkplezier. Met de overstap naar HPP ga ik samen met de zorginstellingen en onderwijsinstellingen (proeftuin-traject) aan de slag om de personeelstekorten in deze sectoren te verminderen. Een mooie uitdaging!”

 

Het mooiste aan werken bij Het Potentieel Pakken vind ik…

“De oplossingsgerichte aanpak van het HPP-traject. Een heel concreet traject gericht op contracturenuitbreiding waardoor het potentieel van vrouwen beter wordt benut op de arbeidsmarkt. Samen met de instellingen doorlopen we het HPP-traject, waarbij kleine veranderingen in denken en doen een groot verschil kunnen maken.  ”